Γαία Οινοποιητική | Gaia WInes

Γαία Οινοποιητική | Gaia WInes
Γαία - Vinsanto 10 ετών - Λευκό - 2002
Γαία - Vinsanto 10 ετών - Λευκό - 2002

Σύνθετα & έντονα αρώματα που παραπέμπουν σε φρούτα που έχουν περάσει από τη φωτιά και έχουν καραμελοποιηθεί με κυρίαρχα τις σταφίδες, τα βερίκοκα & τα σύκα. Γλυκιά και ιδιαίτερα πολύπλοκη γεύση με εντυπωσιακή διάρκεια. Νότες καφέ, περγαμόντου και πάλι ξερού σύκου είναι οι πλέον διακριτές. Σημαντικό επίσης είναι να τονιστεί ότι αν και πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κρασί καταφέρνει να ισορροπήσει με μια καλή οξύτητα που συνεχίζει να του δίνει «νεύρο» και οινικότητα. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το σπάνιο κρασί πάντα κρύο, στους 6-8°C περίπου, συνοδεύοντας ένα πλούσιο επιδόρπιο με βάση την μαύρη σοκολάτα ή/και τα ξερά σύκα ή απλά να συνεχίσετε να το παλαιώνετε για πολλά-πολλά ακόμα χρόνια...

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Αγιωργίτικο - Ερυθρός - 2012
Γαία - Αγιωργίτικο - Ερυθρός - 2012

Πλούσιο και δομημένο, ισορροπεί ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο της δρυός.

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Ασύρτικο Wild Ferment - Λευκό - 2014
Γαία - Ασύρτικο Wild Ferment - Λευκό - 2014

Το Ασύρτικο της Γαίας δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη του εμφάνιση - και όχι άδικα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που προέρχεται από παλαιά αυτόριζα κλήματα στη Σαντορίνη, οι ρίζες των οποίων έχουν τον τρόπο να ρουφήξουν όλη τη μαγεία του ηφαιστειογενούς terroir του νησιού. Το κρασί, που έχει ζυμωθεί κατά 50% σε δρύινα βαρέλια, χαρακτηρίζεται από ένταση, τέλεια δομή, όμορφη οξύτητα και μεγάλη διάρκεια. Τέλος θυμηθείτε να περάσετε το Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ σας (νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει…!

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Θαλασσίτης - Λευκό - 2014
Γαία - Θαλασσίτης - Λευκό - 2014

Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν «συμπεριφορά» ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε το Θαλασσίτη για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14οC. Ο Θαλασσίτης θα αλλάξει. Η μεταλλικότητά του θα υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Θαλασσίτης Βαρέλι - Λευκό - 2014
Γαία - Θαλασσίτης Βαρέλι - Λευκό - 2014

Αίσθηση ξύλου, βανίλιας, λιβανιού και λουλουδιών ακακίας "ντύνουν" το φρούτο του Ασύρτικου, ενώ το "στόμα" του είναι στρογγυλό, σχεδόν λιπαρό, με επίμονη διάρκεια.

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Θαλασσίτης Βυθισμένος | Thalassitis Submerged - Λευκό - 2011
Γαία - Θαλασσίτης Βυθισμένος | Thalassitis Submerged - Λευκό - 2011

Ο Θαλασσίτης Submerged είναι ένα κρασί 100% Ασύρτικο βυθισμένος στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους για 5 ολόκληρα χρόνια. Το 2009 η Γαία Οινοποιητική ξεκίνησε να βυθίζει στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, από 450 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας , αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & την όποια επίδραση του οξυγόνου. Σήμερα, σε βάθος 25 m, έχει ήδη σχηματιστεί ένα υποβρύχιο κελάρι που φιλοξενεί 5 διαφορετικές εσοδείες με φιάλες που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή για ένα κρασί ωριμασμένο στο κελάρι των γοργονών του βυθού της Σαντορίνης, οι οποίες όμως δεν επέτρεψαν τη διάσωση όλων των φιαλών. Από την πρώτη εσοδεία που βυθίστηκε, αυτή του 2009, μόλις 3 φιάλες μπόρεσαν να γυρίσουν στην επιφάνεια το 2014. Ευτυχώς από τις εσοδεία του 2010 & 2011 ανασύρθηκαν από τον βυθό 258 & 218 φιάλες αντίστοιχα και λίγες απ’ αυτές βρίσκονται σήμερα εδώ. Το αποτέλεσμα της 5ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Το κρασί έχει μια καπνιστή αρωματική διάσταση με νότα υδρογονανθράκων. Η γεύση του έχει μαλακώσει εντυπωσιακά παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη ενώ ταυτόχρονα κάθε διάσταση οξείδωσης είναι εντελώς απούσα. Ένα «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά και ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα. Ένα σπάνιο κρασί από τη Γαία και τη Σαντορίνη που θέτει νέες βάσεις στις συνθήκες ωρίμανσής του και προκαλεί τους οινολάτρεις να το δοκιμάσουν. Πριν το σερβίρισμά του συνιστούμε ένα πέρασμα σε ένα ευρύχωρο decanter για τουλάχιστον 3 ~ 4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα & το γευστικό του βάθος.

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Κτήμα Γαίας - Ερυθρό - 2012
Γαία - Κτήμα Γαίας - Ερυθρό - 2012

Ένα ιδιαίτερα βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας.

Προβολή Προϊόντος

Γαία - Ρητινίτης Nobilis - Ρετσίνα - Λευκό - 2014
Γαία - Ρητινίτης Nobilis - Ρετσίνα - Λευκό - 2014

Ένας εκλεκτό Ροδίτη, από ξηρικούς αμπελώνες της ημιορεινής Κορινθίας, με ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (900 kg), με όλους τους κανόνες της σύγχρονης οινοποίησης προσθέτοντας ταυτόχρονα μία ελεγχόμενη ποσότητα ρετσίνι από πεύκα Pinus halepensis. Tο αποτέλεσμα είναι μία νέα Ρετσίνα με χρώμα λευκοκίτρινο και πράσινες ανταύγειες. Γεύση δροσερή που ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στο σταφύλι και το πεύκο, ενώ λεμόνι και αίσθηση μαστίχας συνυπάρχουν ισότιμα χωρίς τάσεις επικυριαρχίας. Ίσως να πρόκειται για το μόνο κρασί που μπορεί να συνοδεύσει αρμονικά εκείνα τα άνευ πρωτοκόλλου αλλά τόσο λατρευτά, πληθωρικά (και ελαφρώς άναρχα) ελληνικά γεύματα... εκεί όπου ο Τσίρος συναντά χωρίς προκατάληψη τον Μπεκρή μεζέ ...

Προβολή Προϊόντος

Γαία, Κτήμα Ερυθρό, 2013
Γαία, Κτήμα Ερυθρό, 2013

Ένα ιδιαίτερα βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας.

Προβολή Προϊόντος

Πίσω στο MyCava TV