Γαβαλά, Σαντορίνη, Λευκό 2019, 750ml

Γαβαλά, Σαντορίνη, Λευκό 2019. Το Terroir της Σαντορίνης είναι ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου και σ' αυτό το κρασί αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

25,30 €
Bottle

Με μεγάλη ιστορία στην οινοποίηση, το οινοποιείο Γαβαλά, συνεχίζει ακάθεκτα την δημιουργία κρασιών με ξεκάθαρη αποτύπωση του τόπου. Ηφαιστειογενή εδάφοι, παλιά αυτόριζα αμπέλια, τα οποία δεν έχουν προσβληθεί ποτέ από φυλλοξήρα, θαλασσινός αέρας και αμπέλια σε σχήμα κουλούρας, σχηματίζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κρασιά υψηλής συμπύκνωσης και εκφραστικότητας.
Η Σαντορίνη από το οινοποιείο Γαβαλά, με την χαρακτηριστική μπλε φιάλη, αποτελείται από 100% Ασύρτικο. Καμία παρέμβαση δρυός και ζυμώνεται εξ' ολοκλήρου σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αποτέλεσμα στο ποτήρι, μέτριο υποκίτρινο χρώμα με έντονες πράσινες ανταύγειες της νεότητας, προετοιμάζοντας μας για μια μύτη γεμάτη εσωστρέφεια και φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών όπως grapefruit, φλούδες λεμονιού, περγαμόντο, άρτια έκφραση της ορυκτότητας και νύξεις ανθέων.
Μια γουλιά αποκαλύπτει όλη την ορυκτή τυπικότητα του νησιού που πατά σε μια τρομακτική οξύτητα που εξισορροπείται από την υπέροχη αίσθηση του ώριμου φρούτου που εκρήγνυται στο στόμα αφήνοντας ένα επίμονο, εντυπωσιακό flavour και επίμονη λεμονάτη επίγευση.
Ιδανικός παρτενέρ για ωμά όστρακα, ceviche ψαριού και ψάρια στη σχάρα.

Γαβαλά, Σαντορίνη, Λευκό 2019, 750ml