La Vinya del Vuit, El 8, Gratallops, 2015, Ερυθρό, 750ml
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΟΣΤΗ / ενδεικτικές χρεώσεις εδώ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΟΣΤΗ / ενδεικτικές χρεώσεις εδώ
Το La Vinya del Vuit ("το κρασί των οκτώ") ιδρύθηκε το 2001 από μια ομάδα οκτώ φίλων. Sara Perez, Rene Barbier IV, Ester Nin, Nuria Perez, Montse Mateos, Iban Foix, Julien και Philippe Thévenon Basté. Οι Barbier και Sara Perez είναι οι οινολόγοι του εν λόγω project, με την Sara Perez μάλιστα να θεωρείται από πολλούς η πιο σημαντική γυναίκα οινοποιός της Ισπανίας! Είναι επίσης σύμβουλος κρασιού, οινολόγος στο Mas Martinet and Venus la Universal με τον σύζυγό της René Barbier IV. Απο την άλλη μεριά, ο Barbier είναι γιος του "θρύλου" και πρωτοπόρου του Priorat, René Barbier από το Clos Mogador. Στόχος του project ήταν η αναβίωση 4,5 εκταρίων παλιών αμπελώνων κοντά στις πόλεις Vilella Baixa και Gratallops, ουσιαστικά στην καρδιά του Priorat. Ο αμπελώνας Carignan είναι πάνω από 100 ετών και του Grenache πάνω από 70! Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ένα πανέμορφο τοπίο, σε πολύ "φτωχά" εδάφη σε θρεπτικά συστατικά, πλούσια όμως σε σχιστολιθο. Η καλλιέργεια γίνεται βιολογικά με τη βοήθεια ενός μουλαριού και το κρασί οινοποιείται στο κελάρι του Clos Mogador. Το κρασί είναι ένα χαρμάνι από 70% Carignan και 30% Grenache, που συλλέγονται με τα χέρια τις πρώτες πρωινές ώρες τις ημέρας και μεταφέρονται στο οινοποιείο με μικρά φορτηγά-ψυγεία. Κατόπιν της πρώτης ελαφράς σύνθλιψης των σταφυλιών, η ζύμωση γίνεται χωρίς την χρήση εργοστασιακών ζυμών, σε ανοιχτά βαρέλια 500 λίτρων. Στη συνέχεια εκτελείται μια δεύτερη σύνθλιψη και το κρασί αφήνεται να ζυμωθεί αργά για σχεδόν ένα μήνα προτού "περάσει" σε γαλλικά και αυστριακά δρύινα βαρέλια 300 λίτρων (2ης και 3ης χρήσης) όπου παραμένει για 18 μήνες πριν από την εμφιάλωση. Μετά από άλλα 2 χρόνια παλαίωσης στο μπουκάλι, τα κρασιά κυκλοφορούν στην αγορά. Από τη πρώτη του κίολας εσοδεία, το Vinya del Vuit αποκτά νέα εμφάνιση με κάθε διαφορετική χρονιά. Η γκάμα των ετικετών είναι ποικίλη, δημιουργική και κατά καιρούς αμφιλεγόμενη. Πολύ φινετσάτο και ορυκτό κρασί, με νύξεις ώριμων μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, καπνού, cigar box, βανίλιας, μαύρης σοκολάτας, μεσογειακών βοτάνων και δέρματος. Γεμάτο στο στόμα, με "λαμπερή" οξύτητα και απλετη ορυκτότητα που αποτυπώνει το "terroir" απο το οποίο προέρχονται τα σταφύλια. Απολαύστε το απο τώρα αλλά και για τα επόμενα 15 χρόνια, αφού το μεταγγίσετε για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι οι 16 βαθμοί κελσίου, σε ένα ποτήρι ερυθρού Bordeaux.
Ποικολιακή Σύνθεση | Carinena, Garnacha | |
---|---|---|
Χώρα Προέλευσης | Priorat, Spain | |
Αρώματα | Animal (Δέρμα, Κρέας), Toasted (Βαρέλι, Μέλι, Καφές), Βότανα, Κόκκινα Φρούτα (Φράουλα, Φραγκοστάφυλο), Λουλούδια, Μαύρα Φρούτα (Μαύρο Μούρο, Δαμάσκηνο, Κασσίς), Μπαχαρικά, Ξύλο, Ορυκτά | |
Έτος/Σοδειά | 2015 | |
Μέγεθος Φιάλης | 750 ml | |
Γευστικοί Συνδυασμοί | Κόκκινα Λιπαρά Κρέατα, Κυνήγι, Σκληρά Τυριά | |
Διαθεσιμότητα | Άμεσα Διαθέσιμο | |
Χρώμα | Κόκκινο | |
Χώρα Προέλευσης | Ισπανία | |
Μονοποικιλιακό | Όχι | |
Αφρισμός | Όχι (Ήσυχο) | |
Ξηρότητα/Γλυκύτητα | Ξηρό | |
Βαρέλι | 18 μήνες | |
Φυσικός Οίνος | Όχι |
Δείτε εδώ ενδεικτικά κόστη μεταφορικών:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
3-7
|
Θεσσαλονίκη - Αθήνα
|
από 2.64€
|
από 3.37€
|
από 7.34€
|
Χερσαία Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 4.40€
|
από 8.80€
|
Νησιώτικη Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 5.13€
|
από 11.74€
|
*Για παραπάνω φιάλες επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την βέλτιστη λύση που σας εξυπηρετεί.
ΕΥΡΩΠΗ
|
|||||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
6
|
12
|
18
|
Ευρωπαϊκή Ζώνη*
|
από 15.48€
|
από 22.37€
|
από 30.34€
|
από 43.30€
|
από 52.50€
|
Το La Vinya del Vuit ("το κρασί των οκτώ") ιδρύθηκε το 2001 από μια ομάδα οκτώ φίλων. Sara Perez, Rene Barbier IV, Ester Nin, Nuria Perez, Montse Mateos, Iban Foix, Julien και Philippe Thévenon Basté. Οι Barbier και Sara Perez είναι οι οινολόγοι του εν λόγω project, με την Sara Perez μάλιστα να θεωρείται από πολλούς η πιο σημαντική γυναίκα οινοποιός της Ισπανίας! Είναι επίσης σύμβουλος κρασιού, οινολόγος στο Mas Martinet and Venus la Universal με τον σύζυγό της René Barbier IV. Απο την άλλη μεριά, ο Barbier είναι γιος του "θρύλου" και πρωτοπόρου του Priorat, René Barbier από το Clos Mogador. Στόχος του project ήταν η αναβίωση 4,5 εκταρίων παλιών αμπελώνων κοντά στις πόλεις Vilella Baixa και Gratallops, ουσιαστικά στην καρδιά του Priorat. Ο αμπελώνας Carignan είναι πάνω από 100 ετών και του Grenache πάνω από 70! Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ένα πανέμορφο τοπίο, σε πολύ "φτωχά" εδάφη σε θρεπτικά συστατικά, πλούσια όμως σε σχιστολιθο. Η καλλιέργεια γίνεται βιολογικά με τη βοήθεια ενός μουλαριού και το κρασί οινοποιείται στο κελάρι του Clos Mogador. Το κρασί είναι ένα χαρμάνι από 70% Carignan και 30% Grenache, που συλλέγονται με τα χέρια τις πρώτες πρωινές ώρες τις ημέρας και μεταφέρονται στο οινοποιείο με μικρά φορτηγά-ψυγεία. Κατόπιν της πρώτης ελαφράς σύνθλιψης των σταφυλιών, η ζύμωση γίνεται χωρίς την χρήση εργοστασιακών ζυμών, σε ανοιχτά βαρέλια 500 λίτρων. Στη συνέχεια εκτελείται μια δεύτερη σύνθλιψη και το κρασί αφήνεται να ζυμωθεί αργά για σχεδόν ένα μήνα προτού "περάσει" σε γαλλικά και αυστριακά δρύινα βαρέλια 300 λίτρων (2ης και 3ης χρήσης) όπου παραμένει για 18 μήνες πριν από την εμφιάλωση. Μετά από άλλα 2 χρόνια παλαίωσης στο μπουκάλι, τα κρασιά κυκλοφορούν στην αγορά. Από τη πρώτη του κίολας εσοδεία, το Vinya del Vuit αποκτά νέα εμφάνιση με κάθε διαφορετική χρονιά. Η γκάμα των ετικετών είναι ποικίλη, δημιουργική και κατά καιρούς αμφιλεγόμενη. Πολύ φινετσάτο και ορυκτό κρασί, με νύξεις ώριμων μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, καπνού, cigar box, βανίλιας, μαύρης σοκολάτας, μεσογειακών βοτάνων και δέρματος. Γεμάτο στο στόμα, με "λαμπερή" οξύτητα και απλετη ορυκτότητα που αποτυπώνει το "terroir" απο το οποίο προέρχονται τα σταφύλια. Απολαύστε το απο τώρα αλλά και για τα επόμενα 15 χρόνια, αφού το μεταγγίσετε για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι οι 16 βαθμοί κελσίου, σε ένα ποτήρι ερυθρού Bordeaux.
Ποικολιακή Σύνθεση | Carinena, Garnacha | |
---|---|---|
Χώρα Προέλευσης | Priorat, Spain | |
Αρώματα | Animal (Δέρμα, Κρέας), Toasted (Βαρέλι, Μέλι, Καφές), Βότανα, Κόκκινα Φρούτα (Φράουλα, Φραγκοστάφυλο), Λουλούδια, Μαύρα Φρούτα (Μαύρο Μούρο, Δαμάσκηνο, Κασσίς), Μπαχαρικά, Ξύλο, Ορυκτά | |
Έτος/Σοδειά | 2015 | |
Μέγεθος Φιάλης | 750 ml | |
Γευστικοί Συνδυασμοί | Κόκκινα Λιπαρά Κρέατα, Κυνήγι, Σκληρά Τυριά | |
Διαθεσιμότητα | Άμεσα Διαθέσιμο | |
Χρώμα | Κόκκινο | |
Χώρα Προέλευσης | Ισπανία | |
Μονοποικιλιακό | Όχι | |
Αφρισμός | Όχι (Ήσυχο) | |
Ξηρότητα/Γλυκύτητα | Ξηρό | |
Βαρέλι | 18 μήνες | |
Φυσικός Οίνος | Όχι |
Δείτε εδώ ενδεικτικά κόστη μεταφορικών:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
3-7
|
Θεσσαλονίκη - Αθήνα
|
από 2.64€
|
από 3.37€
|
από 7.34€
|
Χερσαία Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 4.40€
|
από 8.80€
|
Νησιώτικη Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 5.13€
|
από 11.74€
|
*Για παραπάνω φιάλες επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την βέλτιστη λύση που σας εξυπηρετεί.
ΕΥΡΩΠΗ
|
|||||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
6
|
12
|
18
|
Ευρωπαϊκή Ζώνη*
|
από 15.48€
|
από 22.37€
|
από 30.34€
|
από 43.30€
|
από 52.50€
|