Επαγγελματίας κρασιού & μάθημα Sommelier

Wine Professional & Sommelier Course

Το MYCAVA.gr | Depot Des Vins φιλοξενεί το πιστοποιημένο Wine Professional & Sommelier Course στην Θεσσαλονίκη από την Genius In Gastronomy , το Νοέμβριο του 2023. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον το Wine Professional & Sommelier Course είναι το απαραίτητο όργανο - εργαλείο για τους επαγγελματίες που θέλουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση πάνω στο κρασί, που καλύπτει, βάσει διεθνών στάνταρντ και πρακτικών, μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Το Wine Professional & Sommelier Course προσφέρει ολοκληρωμένα και σφαιρικά το σύνολο των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων - ικανοτήτων που ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρειάζεται. Έτσι θα αποκτήσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις που διαμορφώνονται σε ένα απαιτητικό και δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της εστίασης, του εμπορίου αλλά και του F&B management.

Στην διάρκεια του course πραγματοποιείται σειρά γευσιγνωσιών με πλήθος κρασιών από όλο τον κόσμο, με ορισμένα εξ' αυτών να αποτελούν τα πιο αξιόλογα και πολλές φορές σπάνια παραδείγματα του είδους τους.

Στο τέλος του course διεξάγονται εξετάσεις.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική, αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Certified Wine Professional, Certified Sommelier.  

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:

Τόπος διεξαγωγής: Κάβα Δημητριάδη “My Cava“, Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη Καλαμαριά

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

 

Δευτέρα 6, Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα 13 , Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα 20, Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα 27 , Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα 4, Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες σεμιναρίων: 12.00- 18.00
Διάρκεια σεμιναρίου : 90 ώρες
Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course : 1.100 Ευρώ
Θεματολογία:

• Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
• Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
• Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
• Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες της υπόλοιπης Ευρώπης (Δοκιμή κρασιών)
• Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
• Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
• Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Αποστάγματα
• Service- Οινοχοΐα
• Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
• Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος

 ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
Certified Wine Professional: 148,80 €
Certified Sommelier:148,80 €


• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Απολαύστε υπεύθυνα.


Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310 442 103, 2121006520 (13.00 – 20.00), 690 6663419 (13.00 – 20.00) και στα
e-mail: [email protected],  [email protected][email protected], στη φόρμα  https://www.mycava.gr/gr/seminars 

 

 

 

ΦΙΛΤΡΑ
άνοιγμα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Wine Professional & Sommelier Course
0,00 €
ΦΙΛΤΡΑ
άνοιγμα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση