Επαγγελματίας κρασιού & μάθημα Sommelier

Το MYCAVA.gr | Depot Des Vins φιλοξενεί το πιστοποιημένο Wine Professional & Sommelier Course στην Θεσσαλονίκη από την Genius In Gastronomy ,που απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.
Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον το Wine Professional & Sommelier Course είναι το απαραίτητο όργανο - εργαλείο για τους επαγγελματίες που θέλουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση πάνω στο κρασί, που καλύπτει, βάσει διεθνών στάνταρντ και πρακτικών, μια ευρεία γκάμα θεμάτων.
Το Wine Professional & Sommelier Course προσφέρει ολοκληρωμένα και σφαιρικά το σύνολο των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων - ικανοτήτων που ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρειάζεται. Έτσι θα αποκτήσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις που διαμορφώνονται σε ένα απαιτητικό και δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της εστίασης, του εμπορίου αλλά και του F&B management.
Στην διάρκεια του course πραγματοποιείται σειρά γευσιγνωσιών με πλήθος κρασιών από όλο τον κόσμο, με ορισμένα εξ' αυτών να αποτελούν τα πιο αξιόλογα και πολλές φορές σπάνια παραδείγματα του είδους τους.
Στο τέλος του course διεξάγονται εξετάσεις από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών NOCN ( Certified Wine Professional, Certified Sommelier).
Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική, αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Certified Wine Professional, Certified Sommelier.
Θεματολογία:
• Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
• Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
• Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
• Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες της υπόλοιπης Ευρώπης (Δοκιμή κρασιών)
• Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
• Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
• Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Αποστάγματα
• Service- Οινοχοΐα
• Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
• Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Διάρκεια προγράμματος: 6 ώρες x 16 ημέρες = 96 ώρες