Natural wines
Ένας φυσικός οίνος μπορεί να περιλαμβάνει μερικά ή όλα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
- Παράγεται από σταφύλια βιολογικής ή βιοδυναμικής καλλιέργειας, με ή χωρίς πιστοποίηση.
- Προέρχεται από ξηρικούς και χαμηλής απόδοσης αμπελώνες, όπου τα σταφύλια συλλέγονται με τα χέρια.
- Δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, ξένες ζύμες ή ξένα βακτήρια.
- Δεν έχει δεχθεί προσαρμογές ως προς την οξύτητά του.
- Δεν περιέχει πρόσθετα που προσδίδουν χρώμα, υφή, μεταλλικότητα, κλπ.
- Δεν περιέχει καμία εξωτερική ή πρόσθετη επιρροή στη γεύση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης καινούριων δρύινων βαρελιών, σανίδων, τσιπς, τανινών σε σκόνη ή υγρών εκχυλισμάτων.
- Επιδέχεται ελάχιστη ή μηδενική σταθεροποίηση ή φιλτράρισμα.
- Δεν υπόκειται σε καμία βίαιη μεταχείριση όπως η μικροοξυγόνωση, η αντίστροφη όσμωση, o κώνος περιδίνησης ή η κρύο-εξαγωγή.
- Περιέχει ελάχιστα ή καθόλου προστιθέμενα θειώδη. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται διοξείδιο του θείου, τότε αυτό γίνεται μόνο κατά την εμφιάλωση και σε ελάχιστες ποσότητες.