Corino, Barolo, Bricco Manescotto, Ερυθρό, 2015, 1.5L
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΟΣΤΗ / ενδεικτικές χρεώσεις εδώ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΟΣΤΗ / ενδεικτικές χρεώσεις εδώ
Ο Giovanni Corino είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οινοποιεία στο Barolo με οικογενειακή παράδοση, σεβασμό στο περιβάλλον και με ένα από τα καλύτερα κομμάτια γης με πολύ σπάνια και παλιά αμπέλια, στη La Morra, στο ιταλικό Πιεμόντε.
Η ιστορία ξεκινά το 1952 όταν ο πρόγονος της οικογένειας Corino, ο Giovanni, ακολουθώντας το παράδειγμα του φίλου του Elio Altare, ξεκίνησε την αραίωση στον αμπελώνα για να αποκτήσει σταφύλια υψηλότερης ποιότητας, επενδύοντας παράλληλα στο κελάρι σε δεξαμενές για ζύμωση ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στα πρώτα γαλλικά δρύινα βαρέλια. Τα αμπέλια είναι άνω των πενήντα ετών, και τα κρασιά χαρακτηρίζονται από κομψότητα, με έμφαση στη φινέτσα των αρωμάτων και στη μεγάλη δομική δύναμη. Η αγάπη για τη γη, το περιβάλλον και για τους ανθρώπους μεταφράζεται σε αμπελουργία χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, με οργανικά λιπάσματα. Η οινοποίηση πραγματοποιείται με αυθόρμητη ζύμωση και τα κρασιά δεν φιλτράρονται, διατηρώντας όλη τη ζωντάνια και την έκφραση των σταφυλιών. Σήμερα το οινοποιείο διαθέτει 9 εκτάρια αμπελώνων στην περιοχή La Morra, με ετήσια παραγωγή περίπου 50.000 μπουκαλιών. Όλη η οικογένεια συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής, από τη φροντίδα του αμπελώνα έως τη φάση της οινοποίησης και την εμπορία των φιαλών. Ένα Barolo του οποίου τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από το “cru” Bricco Manescotto το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της κοινότητας La Morra και είναι ικανό να εκφράσει όλες τις δυνατότητες του Nebbiolo στη συγκεκριμένη περιοχή. H ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά το κρασί ωρίμασε για 2 χρόνια σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια, 35% νέα και 65% χρησιμοποιημένα, και αρκετούς μήνες ακόμα στην φιάλη πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. To Barolo Bricco Manescotto είναι ένα κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη είναι πολύ εκφραστικό, με αρώματα ώριμων κόκκινων κερασιών και βύσσινου, ανθικές εκφάνσεις βιολέτας και ροδοπέταλων, ενώ οι νύξεις μοσχοκάρυδου, βανίλιας, καπνού και βρεγμένης γης κάνουν το αρωματικό μπουκέτο ακόμα πιο σύνθετο. Στο στόμα το κρασί είναι μέτριου όγκου, με υψηλή οξύτητα, θερμό αλκοόλ, «σφικτές» και έντονες τανίνες, με πολύ ωραία ισορροπία μεταξύ των δομικών του στοιχείων. Μπορείτε να το καταναλώσετε τώρα, αν και μερικά ακόμα χρόνια στην φιάλη θα του κάνουν πολύ καλό. Μεταγγίστε το 1 ώρα πριν το σερβίρετε γύρω στους 16 βαθμούς κελσίου σε ένα ποτήρι τύπου Riedel Veloce Pinot Noir. Συνδυάστε το με πουλερικά, κυνήγι, ταρταρ, φιλέτα κόκκινου κρέατος, μοσχάρι, πιάτα με τρούφα, κρεμώδη ριζότο, και σκληρά, αλμυρά τυριά.
Aromas | Black Fruit, Cherry & Raspberry, Flowers, Spices, Vanilla | |
---|---|---|
Year/Vintage | 2015 | |
Bottle Size | 1,5 L | |
Food Pairing | Game (Hunting), Hard Cheese, Red Meat, Soft Cheese, White Meat with Red Sauce | |
Αvailability | Instant delivery / Delivery 1 to 3 days | |
Color | Red | |
Producer | Corino | |
Country of Origin | Italy | |
Region | Piedmont, Italy | |
Wine Appellation | D.O.C.G. Barolo | |
Varietal | Yes | |
Grape Variety | Nebbiolo | |
Sparkle | No | |
Dryness/Sweetness | Dry/Brut/Sec | |
Barrel | 24 months | |
Aging Potential | Yes | |
Alcohol | 15 % | |
Natural Wine | No |
Δείτε εδώ ενδεικτικά κόστη μεταφορικών:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
3-7
|
Θεσσαλονίκη - Αθήνα
|
από 2.64€
|
από 3.37€
|
από 7.34€
|
Χερσαία Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 4.40€
|
από 8.80€
|
Νησιώτικη Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 5.13€
|
από 11.74€
|
*Για παραπάνω φιάλες επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την βέλτιστη λύση που σας εξυπηρετεί.
ΕΥΡΩΠΗ
|
|||||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
6
|
12
|
18
|
Ευρωπαϊκή Ζώνη*
|
από 15.48€
|
από 22.37€
|
από 30.34€
|
από 43.30€
|
από 52.50€
|
Ο Giovanni Corino είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οινοποιεία στο Barolo με οικογενειακή παράδοση, σεβασμό στο περιβάλλον και με ένα από τα καλύτερα κομμάτια γης με πολύ σπάνια και παλιά αμπέλια, στη La Morra, στο ιταλικό Πιεμόντε.
Η ιστορία ξεκινά το 1952 όταν ο πρόγονος της οικογένειας Corino, ο Giovanni, ακολουθώντας το παράδειγμα του φίλου του Elio Altare, ξεκίνησε την αραίωση στον αμπελώνα για να αποκτήσει σταφύλια υψηλότερης ποιότητας, επενδύοντας παράλληλα στο κελάρι σε δεξαμενές για ζύμωση ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στα πρώτα γαλλικά δρύινα βαρέλια. Τα αμπέλια είναι άνω των πενήντα ετών, και τα κρασιά χαρακτηρίζονται από κομψότητα, με έμφαση στη φινέτσα των αρωμάτων και στη μεγάλη δομική δύναμη. Η αγάπη για τη γη, το περιβάλλον και για τους ανθρώπους μεταφράζεται σε αμπελουργία χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, με οργανικά λιπάσματα. Η οινοποίηση πραγματοποιείται με αυθόρμητη ζύμωση και τα κρασιά δεν φιλτράρονται, διατηρώντας όλη τη ζωντάνια και την έκφραση των σταφυλιών. Σήμερα το οινοποιείο διαθέτει 9 εκτάρια αμπελώνων στην περιοχή La Morra, με ετήσια παραγωγή περίπου 50.000 μπουκαλιών. Όλη η οικογένεια συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής, από τη φροντίδα του αμπελώνα έως τη φάση της οινοποίησης και την εμπορία των φιαλών. Ένα Barolo του οποίου τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από το “cru” Bricco Manescotto το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της κοινότητας La Morra και είναι ικανό να εκφράσει όλες τις δυνατότητες του Nebbiolo στη συγκεκριμένη περιοχή. H ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά το κρασί ωρίμασε για 2 χρόνια σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια, 35% νέα και 65% χρησιμοποιημένα, και αρκετούς μήνες ακόμα στην φιάλη πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. To Barolo Bricco Manescotto είναι ένα κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη είναι πολύ εκφραστικό, με αρώματα ώριμων κόκκινων κερασιών και βύσσινου, ανθικές εκφάνσεις βιολέτας και ροδοπέταλων, ενώ οι νύξεις μοσχοκάρυδου, βανίλιας, καπνού και βρεγμένης γης κάνουν το αρωματικό μπουκέτο ακόμα πιο σύνθετο. Στο στόμα το κρασί είναι μέτριου όγκου, με υψηλή οξύτητα, θερμό αλκοόλ, «σφικτές» και έντονες τανίνες, με πολύ ωραία ισορροπία μεταξύ των δομικών του στοιχείων. Μπορείτε να το καταναλώσετε τώρα, αν και μερικά ακόμα χρόνια στην φιάλη θα του κάνουν πολύ καλό. Μεταγγίστε το 1 ώρα πριν το σερβίρετε γύρω στους 16 βαθμούς κελσίου σε ένα ποτήρι τύπου Riedel Veloce Pinot Noir. Συνδυάστε το με πουλερικά, κυνήγι, ταρταρ, φιλέτα κόκκινου κρέατος, μοσχάρι, πιάτα με τρούφα, κρεμώδη ριζότο, και σκληρά, αλμυρά τυριά.
Aromas | Black Fruit, Cherry & Raspberry, Flowers, Spices, Vanilla | |
---|---|---|
Year/Vintage | 2015 | |
Bottle Size | 1,5 L | |
Food Pairing | Game (Hunting), Hard Cheese, Red Meat, Soft Cheese, White Meat with Red Sauce | |
Αvailability | Instant delivery / Delivery 1 to 3 days | |
Color | Red | |
Producer | Corino | |
Country of Origin | Italy | |
Region | Piedmont, Italy | |
Wine Appellation | D.O.C.G. Barolo | |
Varietal | Yes | |
Grape Variety | Nebbiolo | |
Sparkle | No | |
Dryness/Sweetness | Dry/Brut/Sec | |
Barrel | 24 months | |
Aging Potential | Yes | |
Alcohol | 15 % | |
Natural Wine | No |
Δείτε εδώ ενδεικτικά κόστη μεταφορικών:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
3-7
|
Θεσσαλονίκη - Αθήνα
|
από 2.64€
|
από 3.37€
|
από 7.34€
|
Χερσαία Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 4.40€
|
από 8.80€
|
Νησιώτικη Ελλάδα
|
από 2.93€
|
από 5.13€
|
από 11.74€
|
*Για παραπάνω φιάλες επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την βέλτιστη λύση που σας εξυπηρετεί.
ΕΥΡΩΠΗ
|
|||||
Αριθμός Φιαλών 750ml
|
1
|
2
|
6
|
12
|
18
|
Ευρωπαϊκή Ζώνη*
|
από 15.48€
|
από 22.37€
|
από 30.34€
|
από 43.30€
|
από 52.50€
|