Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει καλή παρέα με τσίπουρο και φυσικά καλό φαγητό για να το συνοδεύει!

Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί καθώς ο ιδιοκτήτης και Chef του εστιατορίου Μαύρη Θάλασσα, κος Αλέξανδρος Τοκίδης μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της συνταγής του για τον γαύρο πλακί και για το πώς μπορεί να γίνει το κορυφαίο καλοκαιρινό πιάτο.


Το συνοδεύουμε

Ο γαύρος όταν γίνεται πλακί στο φούρνο είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη και η προετοιμασία του ψαριού δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Ακολουθώντας δε και τις ακριβείς οδηγίες του Σεφ, το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό που το κατατάσσει στην νούμερο ένα επιλογή για το τσίπουρο.

Το συνοδεύουμε λοιπόν, με το Μαύρο Ρόδο, μονοποικιλιακό τσίπουρο από την Ποτοποιία Χίου Στουπάκη.

To κρασί

Το Μαύρο Ρόδο μονοποικιλιακό τσίπουρο από Μοσχάτο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο θα σας μαγέψει με τα αρώματα του από τριαντάφυλλο και ξηρό σύκο, ενώ τα παραδοσιακά εδέσματα από το Ergon αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για να τo απολαύσετε μόνοι σας ή και με παρέα.

Καλή επιτυχία σε όλους σας λοιπόν, και θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα της συνταγής στο facebook του MYCAVA κάνοντας mention το @mycava.gr συμπεριλαμβάνοντας το hashtag #mycavacooking